Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 50,-

Zoetwaterparel

Tegenwoordig worden de parels om kostentechnische redenen grotendeels gekweekt. De zoetwaterparel groeit veelal in een mosselschelp of soms in een slakkenschelp waarin een stukje donormantel wordt aangebracht. Hoewel parels gedurende de laatste eeuw dus het liefst rond van vorm moesten zijn, zijn tegenwoordig andere vormen, zoals de rijstkorrel, potatoparel, barokparel, biwaparel en de keshiparel erg bekend. Met name de grotere Barokparel – liefst in grote druppelvorm en de Keshiparel zijn gewilde vormen.

Schelp parels

Schelp parels worden gemaakt van de schelp van de parel en tot ronde vorm gesneden en geslepen vanuit een groot stuk schelp. Daarna worden ze voorzien van een glanzend (parelmoer-) laagje zoals ook de natuurlijke parel die heeft. Een shellpearl bestaat dus – uitgezonderd van de kleurlaag – uit natuurlijke materialen, maar mag géén echte parel worden genoemd.

Koraal roosjes

De roosjes worden met de hand gemaakt. Koraal wordt verpulverd, waarna er een kleiachtige substantie van wordt gemaakt om ze vervolgens te kunnen vormen. De koraal structuur is nu niet meer zichtbaar en elk roosje is uniek. Het is dus geen resin of kunststof.


Gold filled

Betekent dat er op een basismateriaal (meestal koper) mechanisch een laag goud aangebracht wordt tot er een bepaalde dikte is bereikt. Vergeleken met verguld is de goudlaag bij gold filled dikker en blijft dan ook langer op kleur. Het is echter wel duurder dan vermeil of verguld.

Gold-plated

Verguld of Gold-plated, deze termen betekenen hetzelfde. Het is een goedkoper maar goed alternatief voor een gouden sieraad. Het sieraad wordt gemaakt van een basismateriaal (meestal koper) waarop een dun laagje goud wordt aangebracht.

Vermeil

Vermeil is ook een verguld materiaal, maar deze vergulding is op basis van echt zilver. Over het zilver is een dun laagje goud gegoten of gespoten. De kleur vervaagt iets sneller dan bij gold filled materialen. De kwaliteit is echter heel goed en het benadert de uitstraling van echt goud.

Designer Quality

Designer Quality (DQ)is een soort Europees keurmerk voor kwalitatief zeer goed materiaal wat vooral gebruikt wordt om professionele sieraden mee te maken. Alle sieraden gemaakt van deze materialen eisen wel wat meer aandacht voor verzorging omdat het goudlaagje onderhevig is aan slijtage.Uw sieraden mooi houden?

Sieraden zijn altijd gevoelig voor invloeden van buitenaf, ook als het een edelmetaal betreft. Zeepresten, transpiratie, haarlak, parfum en de zuurgraad van uw huid kunnen ervoor zorgen dat uw sieraden na verloop van tijd een beetje doffer worden. Het volgende kunt u doen om dit zo veel mogelijk te voorkomen.

  • Draag uw sieraden niet 's nachts zodat ze niet onnodig blootstaan aan de zuurgraad van uw huid.
  • Doe uw sieraden af als u gaat douchen of zwemmen.
  • Draag uw sieraden niet tijdens sporten of zwaar werk. U transpireert dan meer.
  • Breng eerst parfum, lotion of andere verzorgingsproducten aan voordat u uw sieraden aan- of omdoet.
  • Bewaar uw sieraden (vooral de vergulde exemplaren) los van elkaar in bijvoorbeeld een sieradendoosje zodat ze elkaar niet bekrassen.

Is uw gouden sieraad toch een beetje dof geworden dan kunt u het met een speciaal juwelendoekje zachtjes opwrijven.


Deze informatie delen? Dat kan met de onderstaande knoppen.