Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 50,-

Welke maat past mij?

Of u nu kiest voor een sieraad uit ons bestaande aanbod of voor een sieraad op maat, het is wel van belang om de juiste maat te weten. Hieronder leest u hoe u zelf de juiste maat voor uw armband of ring berekent.


Polsmaat

Het berekenen van uw polsmaat is simpel. Wikkel een touwtje of een meetlint om uw pols, ter hoogte van het polsbot. Doe dit niet te strak maar zorg wel dat er aansluiting is met uw huid. Lees nu gemakkelijk uw maat af van het meetlint of leg het touwtje nu langs een liniaal of meetlat en lees de maat hier af in centimeters.

Ringmaat

Berekenen van uw ringmaat is door de kleine afmeting, net iets ingewikkelder en preciezer werk dan uw polsmaat. Gebruik wederom een touwtje om de vinger waaraan u het sieraad wilt dragen. Meet hierna de lengte van het stukje touw dat om uw vinger gewikkeld was. Leg het touwtje langs een liniaal en meet in millimeters.

Kettingmaat

Voor een ketting ligt de keuze voor een maat vooral bij uzelf. Hoe draagt u het liefst uw sieraad? Kleed u in uw favoriete kledingstuk. Neem een stuk lint en drapeer dit om uw hals. Wanneer het lint op de juiste hoogte hangt, meet u de lengte van het stuk lint in centimeters. Houd hierbij rekening met gewicht van de ketting.


Een sieraad speciaal voor uzelf of een geliefde?

Sier Inge maakt het graag voor u op maat. Laat u inspireren in onze webshop of neem direct contact op.